Glenrose Rehabilitation Hospital

A master plan for the redevelopment of the congested Glenrose Hospital site initially involved the relocation of the energy centre servicing this site and the adjacent Royal Alexandra site. Four hospital concepts were then developed and tested by the planning committee of the Glenrose Board of Directors. The concept of building on the north west corner of the site within 10 feet of the existing building was accepted by the Board and the Government.

The strong form of the building is the result of organized planning of the four nursing units per floor and interlocking one and two bedroom units on each fl oor. The two storey atrium at the core of the hospital was a result of a value engineering study that was conducted in collaboration with the client. The building has a stratifi ed organization with support and materials management in the basement, reception, administration and outpatient clinics on the main and second floors, and rehabilitation inpatient beds on the third. A geriatric ward is located on the fourth floor.

This facility operates effectively as a rehabilitation facility, as when it opened 20 years ago.

Back to portfolio

Close